Mesés Mustáros
Van aki a csípős mustárt szereti, van aki a lágy édeskés változatokat részesíti előnyben. Ez a könnyen elkészíthető mártogatós mindkét változattal nagyszerű lesz.
- 12 főre
- Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók
- 400 g édes sűrített tej
- 1/4 csésze sima vagy egész magos mustár
- 3 evőkanál torma
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
Elkészítés
Egy tálban keverjük simára az összes hozzávalót (a mustár besűrűsödik, ha állni hagyjuk). Tároljuk hűtőben.
Kapros mártogatós
Készülj fel - egy adag soha nem lesz elég! Akár a családi vacsora kísérőjeként kínálod, akár a vendégeid szeretnéd elbűvölni, a siker garantált!
- 16 adag
- Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
Hozzávalók
- 1 csésze majonéz
- 1 csésze (230 g) tejföl
- 2 evőkanál szárított petrezselyem
- 2 újhagyma
- 2 teáskanál kapor
- 1-1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés
Keverjük össze egy kis tálbann a hozzávalókat és minimum egy órán keresztül hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
Mexikói party
Érdemes kipróbálni ezt a gyorsan elkészíthető mártogatóst, amely bármelyik party kedvence lehet. Enyhén csípős, de akár könnyen átvariálható az erőteljesebb ízeket kedvelők részére. Célszerű nagyobb falatokkal mártogatni, hogy bőségesen meríthessünk ebből a finomságból.
- 8-10 adag
- Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Hozzávalók
- 2 csésze (230g ) reszelt cheddar sajt
- 1 doboz (ca.300g ) konzerv leszűrt kukorica
- 1 doboz (ca. 300g) konzerv leszűrt mexikói keverék
- 100g borsos félkemény sajt darabolva
- 1/4 csésze apróra vágott snidling
- 100g apróra vágott zöld chili
- 1 jalapeno paprika fevágva, maggal
- 3/4 csésze majonéz
- 3/4 csésze tejföl
- 1/8 teáskanál cukor
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze az első 7 hozzávalót, egy kisebb tálban pedig a majonézt, tejfölt és cukrot, majd adjuk a kukoricás keverékhez. Fedjük le és hagyjuk pihenni egy éjszakán át a hűtőszekrényben. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott snidlinggel. Megjegyzés: Az erős paprika szeletelésénél használjunk eldobható kesztűt, mivel az olaj irritálhatja a bőrt. Figyeljünk oda, hogy ne érjünk az arcunkhoz.
Sörös öröm
Ez a mártogatós az, amelyet nem lehet abbahagyni. Bármilyen típusú sörrel elkészíthető, beleértve az alkoholmentes változatokat is. Ha ezzel várod a vendégeidet készülj fel arra, hogy tovább kell adnod a receptet.
- 28 Adag
- Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók
- 2 csomag (egyenként 230g-os) lágy krémsajt
- 1/3 csésze sör
- 1 csomag kerti fűszeres saláta öntetpor
- 2 csésze (230g) reszelt cheddar sajt
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük simára a krémsajtot, a sört és a dressing port, majd forgassuk bele a cheddar sajtot.
Fokhagymás mártogatós
A fokhagyma jótékony hatása nem vitatható, ezzel az ízletes mártogatóssal pedig az ízélményt is magas szintre emelhetjük.
- 6 adag
- Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók
- 1 csomag (230g) lágy krémsajt
- 1/2 csésze tejföl
- 1 evőkanál tej
- 1-1/2 teáskanál Worcestershire szósz
- 3 gerezd felvágott fokhagyma
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál bors
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat, amíg minden összetevő szépen elvegyül.
Light mártogatós
Nem csak a színe gyönyörű, de a fogyokúrázók is nyugodtan fogyaszthatják.
- 6 Adag
- Elkészítési idő 10 perc + hűtés
Hozzávalók
- 2 csésze rózsáira szedett, felvágott és megfőzött brokkoli
- 1/4 csésze zsírszegény tejföl
- 1-2 evőkanál finomra vágott hagyma
- 1 evőkanál zsírszegény majonéz
- 2-3 evőkanál citromlé
- ¼ - ½ teáskanál chili por
Elkészítés
Konyhai robotgéppel mixeljük simára az összetevőket, majd tegyük az egészet hűtőbe pár órára.
Dijoni mustáros, tárkonyos varázslat Igazi ízkavalkád, csak ínyenceknek!
- 6 Adag
- Elkészítési idő 5 perc
Hozzávalók
- 1/2 csésze tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál extra szűz olivaolaj
- 1-1/4 teáskanál szárított morzsolt tárkony
- 1/2 fokhagyma gerezd apróra vágva
- 1/4 teáskanál só
Elkészítés
Egy kis tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, fedjük le és tároljuk hűtőben tálalásig.
Olasz módi
Nyarat idéző ízek, jó társaság, finom borok... Engedjük át magunkat a "dolce vita" hangulatnak.
- 16 Adag
- Elkészítési idő 10 perc
Hozzávalók
- 500g zsírszegény natur joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- 1/4 teáskanál fokhagyma por
- 1/4 teáskanál só
- 1 egész bazsalikom levél a díszítéshez
Elkészítés
Egy kis tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, fedjük le és tároljuk hűtőben tálalásig.
Krémsajtos diós mártogatós
Ízletes kék sajt és dió kombináció - ideális vacsora az egész családnak.
- 32 Adag
- Elkészítési idő 1 óra
Hozzávalók
- 230g lágy krémsajt
- 230g tejföl
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 1/2 csésze morzsolt kék sajt
- 1/3 csésze tört dió
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjünk össze minden hozzávalót kézi mixerrel alacsony fokozaton Fedjük le a tálat és tegyük hűtőbe min. 1 de akár 24 órára. Ha a mártogatós túl sűrű, akkor lazítsuk 1-2 evőkanál tejjel.
Áfonyás narancsos bűvölet
Ha valami igazán különlegeset szeretnétek készíteni, ez a szósz lesz a megfelelő választás. Nagyon jól illik marha, sertés vagy csirke húshoz is.
- 8 Adag
- Elkészítési idő 15 perc + hűtés
Hozzávalók
- 1-1/2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1-1/2 teáskanál barna cukor
- 1/4 csésze narancslé
- 1 doboz (230g) egész szemes áfonya lekvár
- kevés fahéj
Elkészítés
Egy szószos tálban keverjük simára a kukoricakeményítőt, a barna cukrot és a narancslét. Közepes lángon melegítsük 1-2 percig, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az áfonyát és a fahéjat. Fedjük le és hűtőben pihentessük, hidegen tálaljuk.
|